În cadrul unei licitații organizată online de Artmark au fost adjudecate două fotografii cu Brâncuşi în atelierul său realizate de Edward Steichen, la 1.400 de euro, respectiv 2.000 de euro; cinci fotografii cu lucrările „Cap de copil”, „Coapsă”, „Sărutul”, „Portret” şi „Cap de copil” din colecţia avocatului Victor N. Popp, la 1.200 de euro; cinci fotografii cu Brâncuşi din colecţia criticului de artă Barbu Brezianu, la suma totală de 6.000 de euro; o fotografie cu Brâncuşi fumâd realizată de Man Ray, la 4.000 de euro; o fotografie cu marele sculptor alături de Irina Codreanu realizată de Andre Kertesz, la 1.600 de euro şi o reproducere fotografică cu Brâncuşi alături de câinele său Polaire şi un al patruped realizată de Man Ray, la 450 de euro.

Cele mai bine vândute loturi ale sesiunii au fost lucrările „Puk şi Hiras” de Victor Brauner şi „Dansatoarea” de Marcel Iancu, fiecare la 10.000 de euro.

De asemenea, colajul original realizat de Victor Brauner care a apărut în numărul 26 al revistei „UNU” a fost adjudecat la 10.000 de euro.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Wikipedia

Dă mai departe, să auzim de bine!