Max Melia, în vârstă de 15 ani, a venit pentru prima dată cu ideea în urmă cu doi ani, când familia sa a contactat o răceală puternică. Însă munca adevarată a depus-o la începutul lui 2020, când ambii părinți au fost depistați cu Sars-CoV-2.

Abia când Organizația Mondială a Sănătății a început să îndemne oamenii să evite atingerea ochilor, a nasului și a feței pentru a opri răspândirea virusului de pe suprafețele contaminate, mi-am dat seama că ar putea face o reală diferență în încetinirea transmiterii Coronavirusului. Cu asistența și expertiza tehnică a echipei de proiectare a produsului am dezvoltat și testat acum un prototip de lucru care folosește algoritmi inteligenți. Cred că are potențialul de a deveni o parte a ‘noului normal’”, a declarat Max pentru Metro.

Cum atingerea feței este unul dintre modurile cheie de transmisie, Max consideră că dispozitivul are potențialul atât pentru a menține oamenii în siguranță, cât și pentru a deveni o parte din „noul lor normal”, scrie Metro. El a lansat o campanie de crowdfunding de 60.000 lire sterline pentru a transforma prototipul în realitate și s-a angajat că profiturile obținute din primele vânzări vor fi reinvestite în furnizarea de brățări gratuite spitalelor sau caselor de bătrâni.

Purtat pe ambele încheieturi, VybPro, un produs în curs de brevetare, funcționează recunoscând gesturile care sunt asociate cu mișcările mâinii spre față. Acesta combină mai mulți algoritmi de trimitere a poziției mâinii pentru a diferenția mișcarea de atingere a feței și alte mișcări. Dispozitivul va fi pus în vânzare la 89,99 lire sterline.

Sursa: metro.co.uk

Dă mai departe, să auzim de bine!