Coaliția pentru Inovare și Pregătire Epidemiologică plănuiește să aibă 2 sau 3 unități de producție pentru fiecare vaccin, potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții CEPI pentru Reuters.

În acest moment, știm că putem face cele două miliarde de doze pe care le avem ca țintă minimă până la sfârșitul anului 2021„, au spus aceștia. Grupul plănuiește opt – zece puncte de distribuție regionale „astfel încât să nu trebuiască să facem totul la nivel central și apoi să livrăm în întreaga lume”, transmite Reuters.

Chiar dacă nu există deocamdată vaccinuri aprobate, CEPI a pregătit deja terenul prin lanțuri de producție si de distribuție puse la punct pentru a se asigura că vaccinurile împotriva coronavirusului vor fi distribuite în mod echitabil pe tot globul, la momentul potrivit.

Grupul cu sediul central la Oslo, Norvegia, este susținut de 14 guverne, Fundația Bill și Melinda Gates și de British Wellcome Trust.

Până în prezent, CEPI a plătit până la 829 de milioane de dolari în căutarea unui vaccin COVID-19 prin parteneriate cu nouă dezvoltatori, în speranța că cel puțin câteva vor avea succes.

Sursa: Reuters

Dă mai departe, să auzim de bine!