Aproximativ 300 de persoane vor fi vaccinate în următoarele săptămâni, ca parte a unui proces condus de prof. Robin Shattock și colegii săi la Imperial College London, transmite BBC.

Dacă totul va decurge bine în această primă fază, un alt proces este planificat pentru luna octombrie în care sunt implicate 6.000 de persoane.

Echipa de la Imperial College London speră că vaccinul ar putea fi distribuit în interiorul și în afara granițelor Regatului Unit de la începutul anului 2021. Testele deja efectuate la animale sugerează că vaccinul este sigur și declanșează un răspuns imun eficient.

Experții de la Universitatea Oxford au început deja studiile umane în aprilie. Doar doi voluntari au fost imunizați în prima zi. Apoi, în decurs de o săptămână, s-au administrat 100 de vaccinuri în fiecare zi.

În cazul vaccinului dezvoltat de Imparial, n singur voluntar va fi imunizat în prima zi, urmat de încă trei la fiecare 48 de ore. Spre deosebire de vaccinul de la Oxford, care folosește o singură doză, voluntarii în procesul Imperial vor primi două doze, la patru săptămâni între ele.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, există în jur de 120 de vaccinuri dezvoltate în întreaga lume.

Sursa: bbc.com

Dă mai departe, să auzim de bine!