Grupul Google va remunera editorii de presă parteneri din Germania, Australia şi Brazilia şi va oferi anumitor utilizatori un acces gratuit la site-uri de ştiri cu plată. Anunțul vine după ce gigantul american încearca de ani buni să se ferească de cererile de plată de la redacțiile de știri din întreaga în schimbul folosirii conținutului lor și după o serie de acţiuni în instanţă depuse în special de editori de presă din Franţa şi Australia.

Astăzi, anunțăm un program de licențiere pentru a plăti publicații pentru conținut de înaltă calitate ce va fi inclus într-un program de știri lansat la sfârșitul acestui an”, a declarat Brad Bender, vicepreședintele Google, într-o postare pe blog. „Vom începe cu câteva publicații din mai multe țări, dupa care plănuim să extindem lista„, a spus acesta.

Noul produs va fi disponibil pe Google News și Discover. Publicații incluse pe listă sunt Der Der Spiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Zeit și Rheinische Post din Germania, grupurile australiene Schwartz Media, The Conversation și Solstice Media și din Brazilia – Diarios Associados și A Gazeta.

Sursa: Reuters

Dă mai departe, să auzim de bine!