În speranţa de a-i atrage pe francezi, în absenţa turiştilor străini tradiţionali, eblematicul monument francez care domină Parisul de la înălţimea celor 324 de metri ai săi se redeschide publicului, scrie Agerpres, citând AFP.

Vizitatorii vor putea urca în turn începând cu ora 10:00 (ora 08:00 GMT). Iniţial, vor fi posibile doar vizitele pe scări, până la etajul al doilea. La începutul lunii iulie, dacă situaţia sanitară o va permite, ascensoarele ar putea fi redeschise până la etajul al doilea, însă nu şi cele mai mici, care transportă vizitatorii de la al doilea etaj în vârf.

Redeschiderea se va face sub auspiciile unor măsuri stricte de siguranţă, ce includ urmarea unor trasee marcate prin săgeţi, purtarea obligatorie a măştilor, limitarea numărului de vizitatori şi respectarea distanţei între persoane.

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai vizitate din lume, cu şapte milioane de vizitatori pe an, s-a închis pe 13 martie din cauza epidemiei de COVID-19.

Administratorii acestui simbol al Parisului nu au renunţat însă, în aceste trei luni, la iluminarea nocturnă a edificiului, al cărei punct culminant îl reprezintă „farul”: două fascicule de lumină care ajung până la o distanţă de 80 de kilometri. Circa 336 de proiectoare contribuie la spectacol, alături de 20.000 de becuri distribuite pe structură pentru a lumina edificiul timp de cinci minute la începutul fiecărei ore nocture.

Sursa: Agerpres

Dă mai departe, să auzim de bine!