Angajaţii din domeniul sanitar din Olanda, asistente, infirmieri, îngrijitori sau persoanele de la curăţenie vor primi o bonificaţie de 1.000 de euro net pentru eforturile lor suplimentare depuse în timpul pandemiei de coronavirus, a anunţat joi ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge, citat de EFE și preluat de Agerpres. De aceasta sumă nu vor beneficia însă şi medicii din această ţară.

Parlamentul olandez a cerut executivului la începerea pandemiei, în martie, să acorde acest bonus lucrătorilor sanitari pentru eforturile depuse, iar guvernul a promis că va studia solicitarea atunci când situaţia se va afla sub control.

Hugo de Jonge a precizat că bonificaţia va intra în conturile angajaţilor din această toamnă şi a subliniat că aproximativ 800.000 de persoane vor beneficia de această sumă, care va reprezenta 800 de milioane de euro din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Într-un studiu publicat marţi de sindicatul infirmierilor şi îngrijitorilor UN’91, 39 % dintre cei chestionaţi au declarat că îşi propun să renunţe la această profesie „din cauza lipsei de apreciere” din partea politicienilor şi au cerut „să fie luaţi în serios” şi să participe la deciziile legate de profesia lor.

Institutul de Sănătate Publică (RIVM) a informat joi că în Olanda s-au produs în ultimele 24 de ore trei noi decese provocate de noul coronavirus şi 111 noi contagieri, iar bilanţul total a crescut la 6.100 de decese şi 49.914 de cazuri confirmate de infectare cu SARS-CoV-2.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Teller Report

Dă mai departe, să auzim de bine!