Oamenii de știință de la Institutul Pasteur au analizat 1.340 de persoane dintre care 510 elevi din șase școli primare din Crepy-en-Valois, un oraș din nord-estul Parisului unde în lunile februarie și martie a existat un focar al îmbolnăvirilor. Cercetătorii au descoperit doar trei cazuri probabile de COVID-19 la copii ce nu au dus însă la mai multe infecții în rândul altor elevi sau profesori, scrie Bloomberg.

Studiul confirmă faptul că cei mici par să prezinte mai puține simptome specifice decât adulții și sunt mai puțin contagioși. Cercetătorii au descoperit că 61% dintre părinții copiilor infectați aveau coronavirus, comparativ cu aproximativ 7% dintre părinții celor sănătoși, ceea ce sugerează că au fost părinții care și-au infectat urmașii mai degrabă decât invers.

Epidemiologul Arnaud Fontanet și colegii săi de la Institut au spus că sunt necesare mai multe studii în rândul școlilor din cauza numărului mic de cazuri pe care le-au putut studia. Ei au descoperit că aproximativ 41% dintre copiii infectați nu au prezentat simptome, față de aproximativ 10% dintre adulți.

Sursa: Bloomberg

Imagine de Alexandra_Koch de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!