“Avem nevoie de o armată medicală”, a declarat pentru Reuters Maurizio Cecconi, președinte al Societății Europene de Medicină Intensivă (ESICM), care reunește medici din întreaga lume ce lucrează în secții cu pacienți extrem de bolnavi. Acesta conduce departamentul de terapie intensivă la spitalul Humanitas din Milano și spune că personalul medical trebuie să fie mai flexibil și mai mobil.

Dacă există un alt val mare, ar trebui să fim pregătiți să relocăm medici și asistente din regiunile apropiate din Italia. Acest lucru nu s-a întâmplat foarte mult în primul val„, a declarat el pentru Reuters.

Potrivit societății italiene de terapie intensive (SIAARTI), Italia ar putea avea nevoie să crească cu 50% numărul medicilor din secțiile de terapie intensive.  

În alte state din Europa, spitalele au sporit numărul trainingurilor pentru chirurgi, cardiologi, pentru cei din secțiile de medicină internă și pentru asistenții medicali astfel încât aceștia să poată fi ușor transferați la terapie intensivă atunci când este nevoie.

Printre acestea se află și Olanda. Jozef Kesecioglu, președintele ESICM și șef de terapie intensivă la Centrul Medical Universitar din Utrecht spune că personalul medical a participat la cursuri speciale despre cum să se ocupe de pacienții cu COVID-19.

Pe lângă pregătirea actualilor angajați, Olanda încearcă să recruteze personal nou pentru a întări echipele de la terapie intensivă, a declarat Centrul Medical Erasmus de la Rotterdam, unul dintre cele mai mari spitale universitare din Europa.

Sursa: Reuters

Imagine de Skica911 de la Pixabay

Dă mai departe, să auzim de bine!